s1

Danskerne bliver mere og mere stressede og pressede i forsøget på at balancere en milliard forskellige prioriteter i løbet af hverdagen. I jagten på det perfekte liv higer vi både efter det perfekte job, den perfekte krop, det perfekte overskud og det perfekte hjem. Og det er der ingen, der kan leve op til. Men du kan faktisk gøre nogle få tiltag i din hverdag, som om ikke andet giver dig lidt mere balance og overskud. Læs mere herunder.

Yoga og meditation

Yoga og meditation først i denne lille artikel, fordi det ganske enkelt viser sig, at rigtigt, rigtigt mange mennesker har haft utroligt stor gavn af at prioritere yoga og meditation ind i deres hverdag. 

For så vidt angår yoga, findes der utroligt mange forskellige former, som hver især har deres fordele. Du kan vælge den blide yin yoga, som ikke er særligt fysisk krævende, idet den fungerer mest på dit sind og på bløde stræk af kroppen. I den anden ende af skalaen ligger ashtanga yoga, der mest af alt kan forklares som en slags hård styrketræning med stort fokus på vejrtrækning. 

Midt imellem ligger en perlerække af forskellige yogaformer, der alle hjælper dig med at trække vejret rigtigt, strække din krop og komme i kontakt med dig selv, så du kan lytte efter.

På samme måde fungerer meditation. Du behøver ikke bruge meget tid på at meditere hver eneste dag. Afsæt 10-12 minutter hver morgen eller aften til at sidde med dig selv og forsvind lidt væk. Brug eventuelt en meditationsapp til at guide dig i starten.

Offentlig transport

Sund mad til døren

Forestil dig at komme hjem efter en travl dag – og så har et transportfirma afleveret mad foran din dør til den næste uge. Og maden er tilmed inddelt i retter og med en opskrift til hver dag, så du ikke skal til at overveje, hvad I skal have at spise, og hvornår I skal handle ind. Du kan tilmed få måltidskasser, hvor maden er lavet, og hvor maden blot skal varmes op. Og det er altså ikke de sørgelige færdigretter, vi taler om her. Der findes virkelig mange skønne måltidskasser, som er både ekstremt lækre, sunde og nemme at gå til.

Det giver dig overskud til at lave andre – og sjovere – ting, samtidig med at dit fysiske velvære også bliver fantastisk, fordi du dagligt får sund og nærende mad.

Nethandel

E-handel er en genial opfindelse. Du bestiller dine drømmekøb på det tidspunkt, der passer dig bedst, og derefter kommer der et fragtfirma og afleverer dem alle lige til døren. Hvis du ikke kan passe det, eller du synes, at det ser anderledes ud i virkeligheden, så har du 14 dages returret, hvor du blot afleverer genstandene tilbage til fragtfirmaet, der leverer det tilbage til afsender.

Det kan næsten ikke blive nemmere. Og så er det slut med at ræse afsted for at nå butikkerne inden lukketid – eller endnu værre; at stå som sild i tønde om lørdagen sammen med halvdelen af den danske befolkning. 

Yoga

Offentlig transport

Lad bilen stå derhjemme og hop på den nærmeste bus, metro eller tog, når du skal på arbejde, besøge familie eller venner, eller hvis du skal på storbyferie. Dermed kan du lade dig transportere fra A til B uden selv at skulle holde øje med vejen eller skulle koncentrere dig om at holde dig vågen. 

Her kan du blot slænge dig hen, læse din yndlingsbog, høre en dejlig podcast, falde hen eller tale med en veninde eller ven. Og så er offentlig transport i øvrigt også bedre for miljøet og vores natur, og du slår dermed to fluer med ét smæk.

Rejser til varmen

Alle mennesker har brug for ferie ind imellem. Og selvom det er skønt at tage i sommerhus i Danmark om sommeren og slænge sig på de danske strande, så er det faktisk særligt i efteråret og om vinteren, at vi i den grad har brug for solen og dens varme stråler. 

Om vinteren oplever du helt sikkert, at overskuddet og energien svigter dig, fordi det er koldt og mørkt en meget stor del af tiden. Hop derfor på det næste fly og lad dig transportere ned til varmen og 14 dages ren afslapning. Du vil komme hjem md fornyet energi, så du kan stå imod resten af den kolde, danske vinter.