s1

Hvis du er ejer af en bil, så slipper du ikke for at få lavet jævnlige serviceeftersyn. Et serviceeftersyn er det, der sikrer bilens holdbarhed og sørger for, at du ikke skal betale for reparationer i dyre domme.

Selvom serviceeftersyn ikke er lovpligtigt, så anbefaler vi kraftigt at du ofte får bilen synet. Selvom det koster penge, så sparer du faktisk penge på længere sigt.

Hvornår skal bilen synes?

Der er intet direkte svar på hvor ofte bilen skal til syn, det det både afhænger af type bil, mærke og model. Den nemmeste måde at finde ud af det på, er ved at tjekke serviceintervaller i bilens servicebog.

Som tommelfingerregel siger man, at bilen skal til service, når den har kørt mellem 10.000 og 40.000 km. Hvis du bruger bilen hver dag til at køre på arbejde, så skal bilen oftere til service. Hvis du derimod ikke bruger bilen særlig meget, så kan du med fordel gå til serviceeftersyn årligt, for at tjekke om alt er i orden.

Sådan forløber et serviceeftersyn

Du afleverer bilen på værkstedet til service, og så bliver din bil ellers tjekket grundigt igennem. Hvis alt er, som det skal være, så kan det være du blot får skiftet olie og filtre i bilen, hvilket ikke koster særlig mange penge.

Nogle gange kræver det også at der skal skiftes for eksempel tandrem og vandpumpe, og så løber prisen lidt op. Et serviceeftersyn tager normalt mellem 1 til 4 timer, så du kan hente bilen samme dag.

Hvad koster et serviceeftersyn?

Du kan rundt regnet forvente at betale mellem 5000-15.0000 kr., hvis du får lavet en af de helt store serviceeftersyn. Dette er altså prisen, som du kan forvente, hvis der er meget, der skal laves på bilen.

Hvis bilen er i tip top stand og kun skal have skiftet olie, så kan du sagtens slippe for meget mindre. Nogle steder kan du komme igennem et synstjek for blot 1500 kr.

Selvom det er irriterende penge at bruge, så anbefaler vi at du aldrig sparer servicesynet væk.