s1

Der er i dag mange, der er beskæftiget på vejene. Det betyder, at der bliver brugt flere timer næsten hver dag bag et rat, og med sådant et job følger der således et stort ansvar. Det gælder især, hvis man er lastbilchauffør. Her er der nemlig tale om et ganske stort køretøj, som der kan påføre en almindelig personbil og andet meget stor skade, og derfor er det vigtigt altid at være frisk og udhvilet med sådant et hverv. Er det noget, som du kender til? Så ved du sikkert også, hvor svært det kan være at få tid til en god nats søvn hele tiden.

Chauffør

Når du slet ikke er klar til at sove – men det skal du!

Som lastbilchauffør har du selvfølgelig en lang række køretider, du skal overholde. Og til tider kan det være svært at få dem til at gå op i en højere enhed, når du også skal nå frem med din last på et bestemt tidspunkt, du skal have noget at spise på vejen, du skal have tid til at strække dine ben i ny og næ, og så skal ud også have din søvn. For selvom der er sat timer af til at sove, er det jo ikke sikkert, at du lige kan falde i søvn, når det kræves af dig, og det kan være yderst frustrerende. 

Sørg for at få ro på din krop, dit sind og dine tanker 

Derfor bør du gøre nogle indsatser for, at du giver dig selv de aboslut bedste muligheder for at få en så god søvn som muligt. Og det kan du gøre på flere forskellige måder. For det første kan du sørge for at få lidt ro på dig selv, din krop og dit sind, inden du kravler om bag i bilen. Det kan du gøre med et krus te, en video på din telefon et opkald til dem, der sidder der hjemme eller måske en god dyne. En dyne har nemlig en stor betydning, når det kommer til den gode søvn, og derfor er det vigtigt, at du har en i en god kvalitet, som der også passer i temperaturen. Læs mere om det her.

Lad være med at spekulerer på en masse ligegyldige ting 

Når du gerne vil sikre din søvn, er det også vigtigt, at du får dine tanker hen et sted, hvor der er ro på dem. Du skal derfor ganske let kunne slippe alle dine bekymringer, således de ikke kommer til at nage dig i de timer, hvor du burde sove. Det går således ikke, at du begynder at udtænke store planer for din fremtid, bekymre dig om økonomi, spekulere på hvor lang tid er en kat gravid, forsøge at udtænke den perfekte plan for en fødselsdagsgave eller andet. Det er alt sammen noget, du må overveje på et andet tidspunkt. 

Dyne

Læs dig teknikkerne og brug din dyne som komfort 

Når først du lærer dig selv sådanne teknikker, og du sørger for at få ro på dig selv, vil din dyne gøre det sidste arbejde for dig. Den skal nemlig være rar at putte sig ned i, og straks vil din krop forstå, at det er tid til at sove. Når dynen smyger sig omkring din krop, giver den også masser af tryghed, og det kan også være den fornemmelse af ikke altid at være alene, der kan give dig ro på.