s1

Der er stor forskel på hunderacer i forhold til deres størrelse. Alt lige fra den lille Chihuahua på under 20 cm til de allerstørste der vejer over 100 kilo. Det er ikke overraskende hvis ikke du er så kendt med de helt store hunderacer sammenlignet med de mange små, der bliver nemlig færre og færre af dem i de danske hjem, men de er derude. Officielt er den største hunderace i verden en Irsk Ulvehund. Den kan nemt blive omkring 90 cm ved skulderen og dermed en anelse højere end gennemsnittet. Verdens højeste hund der kendes til er dog en Grand Danois der målte 111 cm, mens den tungeste hund registreret er en Engelsk Mastiff der med en normalvægt nåede helt op til 156 kg. Der er altså gigantiske hunde derude og måske ejer du selv en af de store hunderacer, i så fald er der særlige hensyn at tage til de store bamser, så de kan holde i mange år sammen med dig.

Sundhedsstatus for de store hunderacer

De store hunderacer er ikke helt fra naturens side bygget til at være så store som de er. Her er det menneskets indblanding og gennemgribende avl, der er årsagen til afvigelsen fra hundenes forfader. Det betyder dog ikke at de store hunderacer er mindre ægte eller rigtige end nogle af alle de andre racer, der er dog lidt flere hensyn der skal tages. Først og fremmest skal du åbenlyst have nok plads til at din store hund kan udfolde sig.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Derudover kan du med fordel være særligt opmærksom på led og sener, der særligt i hvalpestadiet helst ikke må vokse for hurtigt. Derudover skal du tænke over, at jo store din hund er, jo lavere en levealder vil den have og bliver altså hurtigt ældre end den lille hund.