s1

Det er selvfølgelig sjovt at lege rundt med sit luftgevær hjemme i baghaven, men det sker nu alligevel også at man gerne vil transportere det fra A til B. Det kan være fordi man skal have det med til en konkurrence, med på ferie, til en luftgeværsklub eller blot med hjem til en ven. 

Et luftgevær er dog ikke helt ligeså nemt at pakke ned og transportere sikkert, som fx en T-shirt eller et videospil. Der er mange ting der kan gå galt under transporten af dit luftgevær, og det er selvfølgelig mange penge spildt, hvis du åbner din taske op blot for at se at dit luftgevær er gået i stykker på vejen. 

I denne artikel vil du derfor få hjælp til hvordan du bedst muligt sikre dig at både dig og dit luftgevær kommer frem til jeres destination, i ligeså god behold som da i drog hjemmefra. 

Pug hund tryg sikkerhed dyr

Din sikkerhed er første prioritet

Når du drager afsted mod din destination, er det vigtigt at du føler dig sikker. At transportere dit luftgevær skal være en tryg og sikker oplevelse. Pakker du ikke dit luftgevær ordentligt og tager du ikke de nødvendige forholdsregler, kan meget gå galt. 

Du skal altid når du er færdig med dit luftgevær, sikre dig at luftgeværet er ’låst’ dvs. at sikkerheden er slået til, så luftgeværet ikke gå af ved et uheld. Køre du fx i bil og har luftgeværet liggende omme bagved, kan et bump eller et uheldigt skub til luftgeværet, gøre sådan at det går af. Hvis altså ikke sikkerheden er slået til. 

Pak luftgeværet godt ind, så det ingen ridser får

Udover at du skal passe på dig selv, skal du selvfølgelig også passe på dit luftgevær. Som tidligere nævnt er det ikke sjovt hvis du ikke får pakket dit luftgevær ordentligt ned, og åbner tasken op, blot for at se at det er gået i stykker. 

Har du ikke en taske speciallavet til at transportere luftgevær, kan en helt normal taske sagtens bruges, bare der er plads nok. Pak luftgeværet ind i en masse tæpper (efter du selvfølgelig har sikret dig at sikkerheden er slået til) og hold det på den måde sikkert under transporten. 

Luftgevær skyder patroner sport

Pak patronerne separat

Ligegyldigt om det er under transporten af dit luftgevær, eller blot når det er pakket ned derhjemme, er det en rigtig god ide at pakke patronerne ned et andet sted, end hvor luftgeværet opbevares. Dette er især vigtigt hvis du har børn i hjemmet. 

Det kan selvfølgelig lyde lidt besværligt at skulle hente luftgevær og patroner to forskellige steder, når det ville være hurtigere at opbevare samme sted. Men nu nemmere det er for dig at få fat i, nu nemmere vil det også være for andre mennesker, der ikke ved hvordan man håndtere et luftgevær ordentligt.
Det findes masse skrækhistorie om børn der har fået fat i både patroner og luftgevær og regnet ud at patroner kan indsættes ind i luftgeværet, for derefter at være kommet slemt til skade. Dette kan undgås ved at opbevare de to ting separat.