s1

Historisk set har yoga været mere end blot nogle øvelserne, det har været en måde at leve livet på. Man dedikerede sig selv til en livsstil og kultur, der gik hinsides meditationsteknik og inkluderede sunde spisevaner, badevaner, socialt samvær og arbejde. Enhver yogapositioner har et navn og dækker over mange forskellige positioner. Mens fordelene ved yoga følger med hver øvelse i mere eller mindre grad, findes der flere fordele end, du måske tror. Det kan i særlig grad være en fordel, hvis du ofte sidder stille i bilen, foroverbøjet på cyklen og så videre.

Toppræstation

Forbedret fleksibilitet

Forbedret fleksibilitet er en af de første og mest åbenlyse fordele ved yoga. I den første lektion vil du sandsynligvis ikke være i stand til at røre ved dine tæer eller sågar gå i bro. Men hvis du bliver ved med at øve dig på det, vil du opdage en gradvis løsgørelse og før eller siden vil nærmest umulige positioner lige pludseligt blive mulige. Du vil sikkert også opdage, hvordan dine ømheder begynder at forsvinde. Det er intet tilfælde. Spændte hoftemuskler kan anstrenge knæleddet på grund af forkert stilling mellem hoften og skinnebenet blot for at nævne et enkelt eksempel. Mens det ikke er fuldstændigt nødvendigt, kan et par yogatights hjælpe dig med at komme ind i yogaens rytme, sådan at du hurtigere kan opnå den fleksibilitet, der tales om her.

Yoga forstærker musklerne

Stærke muskler gør mere end blot at se godt ud. De beskytter os også fra ting som gigt og rygsmerter og hjælper med at forhindre fald hos ældre mennesker. Når du opbygger styrke gennem yoga, balancerer du den med fleksibilitet. Hvis du kun gik i træningscentret og løftede vægte, kunne du risikere at opbygge styrke på bekostning af fleksibilitet.

Lige ryg

Hjælper din holdning

Dit hoved er lidt ligesom en bowlingkugle; stor rund og tung. Når det balancerer direkte på en rank ryg, kræver det meget mindre arbejde for nakken og rygmusklerne at støtte det. Bevæg hovedet nogle centimeter fremad og du begynder at anspænde disse muskler. Hold denne bowlingkugle op i otte eller tolv timer om dagen, og det bør ikke undre nogen som helst, hvorfor du er træt. Trætheden er måske ikke engang dit eneste problem. Dårlig holdning giver ryg, nakke og andre muskel- og ledproblemer. Når du sidder foroverbøjet, kompenserer din krop ved at fladgøre den ellers indadvendte kurve i nakken og nedre ryg. Dette kan forårsage smerte og slidgigt i rygsøjlen.