s1

Når man skal lave ny have og måske også ny terrasse, er der mange ting, der skal transporteres frem og tilbage. Man skal måske have transporteret noget jord væk og noget sand, grus, fliser, græs og planter hjem til haven. Her er det en god idé at overveje, hvor meget man selv kan transportere, og hvor meget man bør få professionel hjælp til at transportere.

Transport af grus

Pas på du ikke overlæsser traileren

Det kan måske virke fristende at fylde traileren helt op med jord, sand eller fliser, der skal fra eller til haven. Her skal man dog være opmærksom på, hvor meget man må læsse i sin trailer. Fliser, jord og sand er tungt, så hvis man bare fylder traileren, risikerer man hurtigt at komme til at køre ulovligt. Samtidig er der også risiko for, at traileren går i stykker, fordi den er overbelastet.

Her giver det bedre mening at bestille en professionel til levering af sand, grus, fliser, eller hvad man nu lige skal bruge til sit haveprojekt. Mange steder, hvor man bestiller disse tunge ting, er der professionelle vognmænd tilknyttet, som kan komme med lastbil og læsse af.

Transport til haven

Store, men lettere ting er nemmere at transportere selv

Noget af det, som det giver bedre mening at transportere selv på sin trailer, er ting, der ikke vejer helt så meget, men måske fylder en del. Det kan være, at man skal have lidt forskellige planter og små buske med hjem fra planteskolen, men ikke vil have jord i bilen. Her kan man vælge at bruge traileren.

Vil man gerne have en form for afskærmning til sin nye terrasse, kan man også overveje at transportere det på traileren – alt efter, hvilken type man vælger. Her kan man se mere om forskellige typer afskærmning.

Om man skal vælge at transportere tingene selv eller bede om hjælp, handler altså i høj grad om vægten på det, man vil transportere. Derudover handler det også om størrelsen, og lidt om, hvad man selv er tryg ved at køre med. Noget kan måske godt være lovligt at køre med, men hvis man ikke er tryg ved det, er det måske rarere at bede om hjælp.